Warning: Attempt to read property "post_title" on null in /customers/9/2/a/turvasatama.fi/httpd.www/wp-content/themes/turvasatama-theme/controllers/single-post.php on line 30 Parisuhde ja erilaiset tunteet – TurvaSatama

Parisuhde ja erilaiset tunteet

Tänään avaan blogin ”1 + 1 = parisuhde”, jossa yritetään kerran kuukaudessa jakaa teille erilaisia tietoja parisuhteista, pulmista ja kuinka rakentaa suhteita, joissa molemmilla on mukava olla. Joskus annetaan tehtäviä, joita voitte tehdä yhdessä puolisonne kanssa tai halutessasi voit tehdä ne yksin. Toukokuussa puhumme tunteista parisuhteessa.

Majakovski sanoi: ”Jos tähdet loistavat, se tarkoittaa, että joku tarvitsee sitä.” Tunteet ovat siis tähtiämme, jotka loistavat itsellemme ja tuovat meille tärkeää tietoa meistä ja puolisostamme. Niiden avulla ilmaisemme asennettamme ympärillämme tapahtuvaan.

Kaikki tunteemme voidaan jakaa ensisijaisiin ja toissijaisiin tunteisiin. Ensisijaiset tunteet ovat perustunteita. Ne, suojaavat meitä ja syntyvät spontaanisti vasteena ulkoisille ärsykkeille. Puoliso voi myös olla ärsyke.

Ensisijaisia tunteita ovat ilo, suru, viha ja pelko. Joissakin lähteissä erotetaan kuusi perustunnetta: pelko, viha, suru, ilo, hämmästys ja inho. Huomaa, että viisi kuudesta tunteesta ovat negatiivisia. Ja on normaalia, että koemme sekä positiivisia että negatiivisia tunteita.

Toissijaiset tunteet ovat syvempiä tunteita, jotka kestävät pitkään: syyllisyys, halveksunta, häpeä, ylpeys. Ne näkyvät sekoituksia ensisijaisista tunteista ja sisältävät enemmän ajatuksia, jotka alkavat pyöriä päässämme, ja uskomuksia aikaisemmista kokemuksistamme.

Tunteiden tunnistaminen antaa meille mahdollisuuden tutkia itseämme ja kumppaniamme. Ne lähentävät ja vaikuttavat valintoihimme ja päätöksentekoomme. Kun opit nimeämään tunteitasi paremmin, sinun on helpompi käsitellä niitä. Tämä auttaa sinua rakentamaan hyvän suhteen kumppanisi kanssa ja olemaan rauhallinen siinä.

Suosittelen tekemään seuraavan tehtävän:

Mieti tilanteita, joissa koet perustunteita. Mitä suhteessasi tapahtuu, kun olet peloissasi, vihainen tai onnellinen? Mitä tämä tunne yrittää kertoa sinulle?

Jos suhteessasi on hyvä emotionaalinen yhteys, niin miten koet nämä tunteet siinä tapauksessa?

Muut artikkelit

Käytämme verkkosivustollamme evästeitä paremman palvelun takaamiseksi. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.